5 idei despre cum să exersăm o limbă străină

5 idei despre cum să exersăm o limbă străină

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Happy New Words Year smile Ne-am gândit ce ne

dorim pentru acest an, ne-am scotocit ”buzunarele” pline de resurse si am dat peste rezoluțiile pentru 2021. Ne dorim ca ideile de aici să vă folosească în noul an si așteptăm în comentarii mai multe idei inspirate și interesante despre cum să exersăm limba străină preferată :)

Ideile sunt gândite pentru exercitiul zilnic sau, poate, săptămânal. Noi vă dorim cât mai harnici...

Locul 5 în acest top este să ascultăm zilnic pentru cel puțin o oră un post de radio din țara în care se vorbește nativ limba studiată (de ex, Anglia sau SUA daca învățăm limba engleză).

Locul 4 ne ajută să ne dezvoltăm mai bine abilitatea de ascultare și înțelegere, dar de data aceasta pe domeniile noastre de interes, astfel că vă propunem să ascultați zilnic un scurt interviu cu un artist, actor, inginer, politiican, în limba studiată.

Locul 3 ne ajută să ne dezvoltăm abilitatea de a înțelege un text scris. Ar fi vorba să citim cel puțin 2 pagini în limba studiată (putem alege singuri textele care ni se potrivesc ca nivel sau putem cere ajutorul unui trainer) și să ne înregistrăm în timo ce citim cu voce tare ultima parte a textului;

Locul 2 ne ajuta să ne dezvoltăm vorbirea. Ideal ar fi să învățăm zilnic un nou cuvânt, să scriem două sau trei propoziții cu el, iar apoi să ne înregistrăm în timp ce citim propozițiile respective.

Locul 1: să avem zilnic o scurtă conversație în limba străină studiată. Putem discuta cu n prieten, cineva din familie sau online.

Mai jos sunt câteva idei preluate de pe site-ul British Council, sperăm să vă inspire smile


Image